Татяна Дончева обясни защо няма да има съдебна реформа у нас.Съдебната

...
Татяна Дончева обясни защо няма да има съдебна реформа у нас.Съдебната
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Съдебната реформа няма да се случи, това е замазване на очите

Татяна Дончева обясни за какво няма да има правосъдна промяна у нас.

Съдебната промяна не е на път да се случи, защото съдебна промяна няма. Това, което се случва, е някаква реплика, някакво замазване на очите. В настоящия си тип, който се предлага това е една козметика. Това сподели в предаването „ 120 минути “ по БТВ водачът на „ Движение 21 “ Татяна Дончева.

Думите ѝ са в отговор на въпрос дали правосъдната промяна най-сетне ще се случи със законовите промени, които се гледат в Народното събрание.

Според нея за основна промяна в правораздаването са нужни и промени в Конституцията – нови текстове в главата за правосъдната власт, написа novini.bg.

„ Проблемът с прокуратурата породи от хората, които упражняваха тази специалност. Най-напред от Никола Филчев (главен прокурор 1999-2006), който беше назначения на синята агитка, който с държанието си на поста провокира доста въпросителни дали е вярна конституционната уредба. Вторият човек, който провокира огромни въпросителни, беше Сотир Цацаров (главен прокурор 2012 – 2019) и третия е Иван Гешев (главен прокурор от 2019) “, разяснява Дончева.

Според нея проблемите в системата нормално са провокирани не от практиката, а от хора, неуместно заемащи някакъв пост.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР